Cats vs Dogs 2

Projekt C en WOAU hebben wederom de handen ineen geslagen om deel 2 van de expositie Cats vs Dogs te organiseren. Deze keer was Unit20 zo goed om haar ruimte hiervoor beschikbaar te stellen en met ons mee te denken over het programma. Ondanks het dikke pak sneeuw werd de opening goed bezocht en dat is mede te danken aan de hot-dog kraam en de vuurkorven die buiten stonden. De bezoekers konden hun voorkeur per team aangeven door een katte- of een hondebrok in een bakje te doen. Toen een onafhanhankelijke jury meer dan duizend brokjes geteld had was het duidelijk; er is op grote schaal gefraudeerd.

Cats vs Dogs is een expositie die verzonnen is en samengesteld word door Chris Versteeg (team Cats) en Léon Kranenburg (team Dogs). Zij stellen ieder een team kunstenaars samen die daarna hun eigen kijk geven op de eeuwige strijd tussen honden en katten. Tussen lui op de bank liggen en als een dolle door een veld rennen, tussen zinderlijkheid en uitgelaten moeten worden, tussen individualisme en groepsgedrag.

Raamschildering van Bruce TMC, muurschildering van Ailisha Read, schilderij van Diana Roig, foto’s van Peter de Krom en pluche hond met katten van Diana van der Voort.

Detail werk Diana van der Voort.

Videoinstallatie van Margarita Kouvatsu.

Foto van Tommy Kleyn en paneel van Daan Markus.

Alejandra Huerta.

Zijkant van de galerie, spontaan geschilderd door Lastplak en Diana van der V.

Het aansnijden van de kattentaart door Diana Roig.

Foto’s door Tommy Kleyn (Blueboost) en Leon Kranenburg (WOAU).