“Hello, our name is Lastplak”

                  

                  

                  

                  

In de loop van 2011 en de eerste helft van 2012 werd er bij Projekt C hard gewerkt aan het samenstellen en opmaken van een boek over tien jaar Lastplak. ‘Hello, our name is Lastplak and we love to paint!’ gaat over de passie voor het maken van muurschilderingen, stickeracties en de avonturen die ze hierbij meemaakten. ‘Hello, our name is..’ is een rijk geïllustreerd boek dat de lezer aan de hand van ontelbaar veel foto’s aan de hand neemt door de geschiedenis van Lastplak. Trichis Publishing bleek de ideale partner in het uitgeven van dit werk en heeft de eerste oplage van 1.000 exemplaren voor haar rekening genomen.

Lastplak begon in 2001 als een groep jonge mensen die -buiten het officiële circuit om- Rotterdam toe-eigenden met graffiti en stickeracties. Het is een losse vereniging, zonder regels maar met saamhorigheid en spontane acties. In internationale kringen is Lastplak inmiddels een bekende naam, want wereldwijd lieten de leden hun werk achter. Hun werk is buiten Rotterdam onder andere te zien in Sint Petersburg, Berlijn en Los Angeles. Lastplak werkt soms op straat, soms binnen, soms illegaal en soms in opdracht. Zo kwam de groep uiteindelijk in allerlei culturele circuits. Inmiddels bestaat Lastplak tien jaar en werd het tijd voor een boek. Dit boek gaat niet alleen over de avonturen van een bijzonder collectief, maar ook over een cruciaal stuk kunstgeschiedenis van de modernste stad van Nederland.

De eerste boekpresentatie en signeersessie werd gehouden in het View Point in het Grafisch Lyceum Rotterdam voor studenten van deze school.

Tweede boekpresentatie werd gehouden in Roodkapje op de Meent in Rotterdam. Onder begeleiding van de Draaidoorcriminelen werd hier het eerste exemplaar overhandigd aan Jeroen Everaert van de Mothership.

ISBN:978-94-90608-31-6
formaat: 205×280 mm
320 pagina’s

Bestellen via Trichis Publishing
Recentie op Recentzie.nl